Din guide til ferie i Østerrike
Din guide til ferie i Østerrike

Gulasjsuppe

Når du er i Østerrike kommer du ikke unna å smake på Gulasjsuppe. Mange forbinder dette kanskje med Ungarn, men ikke glem at disse to landene har felles historie…

gulaschsuppe

Oppskrift:

Ingredienser for 8 porsjoner:

  • 800 g oksekjøtt (nakke eller bog)
  • 100 g bacon (gjennomstekt)
  • 300 g løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss mel
  • 2 liter varm oksekraft
  • 2 poteter (fastkokende)
  • 1 rød paprika
  • 2 grønne paprika
  • 400 g tomater (skrelte)
  • 1 ts timian (tørket)
  • 1 ts røkt paprikapulver (rosenpaprika)
  • 2 ss paprikapulver (søtt)
  • 1 ts sukker
  • En klype salt
  • En klype pepper
  • En skvett madeiravin
  • 2 ss hvitvinseddik

Tilberedning:

  1. Skjær oksekjøttet og baconet i små terninger. Skrell løken og hakk den sammen med hvitløken fint.
  2. Stek baconterningene, løk og hvitløk i en stor gryte. Dryss mel over kjøttet, tilsett det i gryten og stek i ca. 5 minutter, mens du jevnlig rører om. Hell over 1/4 liter varm oksekraft og rør godt for å løsne stekebunnen. La det deretter småkoke i ca. 30 minutter ved svak varme.
  3. Skrell potetene og kutt dem i terninger. Vask paprikaene, tørk dem og skjær dem i strimler. Tilsett potetene, paprikaene og de skrelte tomatene i gryten, og rør godt.
  4. Tilsett rosenpaprikapulver, paprikapulver og tørket timian, og fyll på med resten av den varme oksekraften. La det småkoke i ytterligere 30-40 minutter.
  5. Juster til slutt smaken på suppen med sukker, salt, pepper, madeiravin og hvitvinseddik.
knoblauchchremesuppe

Hvitløksuppe

Hvitløksuppe eller knoblauchchremesuppe som det heter i Østerrike smaker himmelsk. Oppskrift: Ingredienser: Fremgangsmåte: Denne hvitløksuppen er deilig som en forrett eller som […]