Når du er i Østerrike kommer du ikke unna å smake på Gulasjsuppe. Mange forbinder dette kanskje med Ungarn, men ikke glem at disse to landene har felles historie…
Oppskrift:
Ingredienser for 8 porsjoner:
- 800 g oksekjøtt (nakke eller bog)
- 100 g bacon (gjennomstekt)
- 300 g løk
- 2 fedd hvitløk
- 3 ss mel
- 2 liter varm oksekraft
- 2 poteter (fastkokende)
- 1 rød paprika
- 2 grønne paprika
- 400 g tomater (skrelte)
- 1 ts timian (tørket)
- 1 ts røkt paprikapulver (rosenpaprika)
- 2 ss paprikapulver (søtt)
- 1 ts sukker
- En klype salt
- En klype pepper
- En skvett madeiravin
- 2 ss hvitvinseddik
Tilberedning:
- Skjær oksekjøttet og baconet i små terninger. Skrell løken og hakk den sammen med hvitløken fint.
- Stek baconterningene, løk og hvitløk i en stor gryte. Dryss mel over kjøttet, tilsett det i gryten og stek i ca. 5 minutter, mens du jevnlig rører om. Hell over 1/4 liter varm oksekraft og rør godt for å løsne stekebunnen. La det deretter småkoke i ca. 30 minutter ved svak varme.
- Skrell potetene og kutt dem i terninger. Vask paprikaene, tørk dem og skjær dem i strimler. Tilsett potetene, paprikaene og de skrelte tomatene i gryten, og rør godt.
- Tilsett rosenpaprikapulver, paprikapulver og tørket timian, og fyll på med resten av den varme oksekraften. La det småkoke i ytterligere 30-40 minutter.
- Juster til slutt smaken på suppen med sukker, salt, pepper, madeiravin og hvitvinseddik.