Hvitløksuppe eller knoblauchchremesuppe som det heter i Østerrike smaker himmelsk.
Oppskrift:
Ingredienser:
- 4 store hvitløkfedd, finhakket
- 2 løk, finhakket
- 3 ss smør
- 3 ss mel
- 1 liter kyllingbuljong eller kjøttbuljong
- 2 dl hvitvin (valgfritt)
- 2 dl fløte
- Salt og pepper etter smak
- Frisk persille til pynt
Fremgangsmåte:
- Forbered ingrediensene:
- Skrell og finhakk hvitløk og løk.
- Varm opp en stor gryte over middels varme og smelt smøret.
- Stek hvitløk og løk:
- Tilsett den finhakkede hvitløken og løken i gryten.
- Surr det forsiktig til løken er myk og gjennomsiktig, men ikke brunet.
- Tilsett mel:
- Dryss mel over løk- og hvitløksblandingen og rør godt.
- La det steke i et minutt eller to for å bli kvitt melsmaken.
- Tilsett buljong og vin:
- Gradvis tilsett kyllingbuljong mens du rører for å unngå klumper.
- Hvis du bruker hvitvin, tilsett den også nå.
- La suppen koke opp og reduser varmen til lav.
- Simre suppen:
- La suppen småkoke i omtrent 15-20 minutter for å la smakene blande seg godt.
- Tilsett fløte:
- Hell i fløten og rør forsiktig.
- La suppen varmes opp igjen, men ikke la den koke.
- Smak til og server:
- Smak til med salt og pepper etter behov.
- Server suppen varm, drysset med hakket frisk persille på toppen.
Denne hvitløksuppen er deilig som en forrett eller som en lett hovedrett. Server den med brød eller krutonger for ekstra piff. Håper det smaker!