Din guide til ferie i Østerrike
Din guide til ferie i Østerrike

Mayrhofen

pilzbar Penken Mayrhofen

Mayrhofen er en vakker og populær fjellby som ligger i Zillertal-dalen i Tyrol-regionen i Østerrike. Her er noen nøkkelinformasjon om Mayrhofen:

  1. Beliggenhet: Mayrhofen ligger midt i de østerrikske Alpene, omgitt av majestetiske fjelltopper. Området er kjent for sin naturskjønnhet og tilbyr et fantastisk bakteppe for utendørsaktiviteter.
  2. Skianlegg: Mayrhofen er et populært reisemål for vintersportsentusiaster. Den er en del av Zillertal 3000 skiområde, som tilbyr et bredt utvalg av løyper og stier for både nybegynnere og erfarne skiløpere. Penkenbahn og Ahornbahn er to av taubanene som gir tilgang til skiområdet. Lengre ned i dalen finner du Kaltenbach som gir tilgang til et annet stort skiområde, blant annet Hochfugen. I andre retningen kan du ta buss til Hintertux, landets eneste helårsåpne skianlegg som ligger på en isbre og er dermed veldig snøsikkert. Det skal vi omtale i egen artikkel. Man kan også komme seg inn på Zillertal Arena anleggene.
  3. Musikkfestivaler: Mayrhofen er vertskap for den årlige musikkfestivalen kalt «Snowbombing», som kombinerer skikjøring om dagen med live musikk og festligheter om natten. Festivalen trekker til seg folk fra hele verden.
  4. Tyrolsk kultur: Besøkende kan oppleve den lokale Tyrol-kulturen i Mayrhofen gjennom tradisjonell musikk, dans og mat. Det er også sjarmerende alpine landsbyer i nærheten som gir et glimt av den autentiske østerrikske livsstilen.
  5. Penken Park: For de som er interessert i snøbrettkjøring, er Penken Park et populært sted. Dette er en av de beste snowparkene i Østerrike og tiltrekker seg snowboardere og freestyle-skiløpere.
  6. Hoteller og overnatting: Mayrhofen tilbyr et utvalg av hoteller, pensjonater og ferieleiligheter som passer for ulike budsjett og preferanser. Mange av disse overnattingsstedene gir fantastisk utsikt over fjellene. Vi har god erfaring med Hotel Neue Post, det ligger midt i sentrum. Vi har også positiv erfaring med Rauchenwalderhof, men det ligger litt lengre opp i byen. Her kan man periodevis få veldig gode priser.
  7. Shopping og restauranter: Byen har også et godt utvalg av butikker, kafeer og restauranter der besøkende kan prøve tradisjonell østerriksk mat.

Samlet sett er Mayrhofen et allsidig reisemål som appellerer til både vintersportsentusiaster og de som ønsker å utforske de vakre alpinområdene om sommeren.

Her finner du også en av Østerrikes bratteste skiløyper: Harakiri. Veldig bratt, men om snøen ikke er for hard er den overkommelig for en greit øvet skiløper.