Din guide til ferie i Østerrike
Din guide til ferie i Østerrike

Kultur

brucknstadl2

FOLKEMUSIKK

I Østerrike finnes et rikt utvalg av folkemusikk.

I Zillertal for eksempel, – folkemusikkens dal nr 1. Her lever den gamle og mer moderne folkemusikken side om side. Om du ønsker å få med deg live musikk under ditt besøk i Østerrike er det absolutt størst mulighet på sommeren. Da arrangeres det fester og festivaler hele tiden i de fleste områder. Vi har god erfaring med Zillertal, og da særlig Mayrhofen. De siste årene har Gasthof brücke arrangert live musikk av kjente Zillertalere i hele juli i sin Brücknstadl. Dette er etter manges mening også det beste afterskistedet i Mayrhofen. Ikke bli overrasket om trekkspilleren eller felespilleren går set en runde oppå bordene mens han spiller.

En av våre favoritter, som vi forøvrig har fått æren av å høre live er Zellberg Buam. Legg merke til drakten, som er et kjennemerke for spillemenn fra Zillertal.
Eller hva med Die Jungen Zillertaler ( Litt mer kommersielt – en slager på afterski i Østerrike)’

Vi har også vært på såkalt Früschoppen, en slags formiddagsfest på søndager. Vi traff et bra arrangement i St. Oswald, dagen etter livesending fra ORF med et kjent TV program som heter Wenn Die Musi Spielt. Denne søndagen var det Die Edelseer som spilte. Vi laget en liten filmsnutt derfra: