Din guide til ferie i Østerrike
Din guide til ferie i Østerrike

Obertauern

obertauern

Generelt

Obertauern er blant favorittene våre om man skal på skiferie. Stort sett ganske internasjonalt publikum, ikke for mye Skandinaver. Den lille fjellbyen har det man trenger av restauranter, overnattingssteder og selve skianlegget er moderne og passe stort. Det er ikke her man finner flest heiser og løyper, men for en uke er det bra nok. For et par euro ekstra kan man på samme heiskortet også kjøre i naboanlegget. (ca 20 minutter med buss). Du kan lese mer om Obertauern her på deres egen nettside.

Beliggenhet

Obertauern ligger i Salzburger Land, ca 1,5 times kjøring fra Salzburg. Stedet ligger 1632 meter over havet og er blant Østerrikes mest snøsikre. Sesongen varer vanligvis fra starten av November og frem til 1. helgen i mai.

Reise dit

For å komme dit er det veldig greit å fly til Salzburg eller Munchen. Vi pleier å fly Norwegian til Salzburg, og ta forhåndsbestilt taxi til Obertauern. Dersom man er flere enn 3-4 personer vil dette lønne seg kontra å velge offentlig transport. Det er noen sesonger også mulig på kjøpe charterreise til Obertauern via STS alpereiser.

Overnatting

Det finnes mange hoteller og pensjonat i Obertauern. Ved vårt siste besøk bodde vi på Hotel Schütz og var veldig fornøyd med det. Bra standard og det ligger helt inntil skibakkene og i grei gangavstand til sentrum.

After ski

Aprèsski i Obertauern er absolutt på høyde med de beste i alpene. Mest kjent er nok Edelweissalm som ligger litt oppe i bakken. I bunn av bakkene i sentrum er det naturlig å skli innom Lurzer Alm og Gruberstadl. Der er det fullt liv fra kl 15 til ut i de sene nattetimer. Frem til ca kl 20 kan også schirmbaren (parasollbar med vegger) utenfor Lurzer anbefales. I en schirmbar er det alltid liv etter en skidag.

Som et alternativ kan vi også anbefale Taverne, på andre siden av hovedveien.

Her er en liten filmsnutt vi laget etter siste besøk der på Edelweissalm: