Din guide til ferie i Østerrike
Din guide til ferie i Østerrike

Schladming

Schladming Pudder

Generelt

Schladming overrasket oss positivt. Fra før hadde vi kun hørt om Schladming i forbindelse med World Cup, men etter å ha vært der noen dager på skiferie kan vi absolutt anbefale dette stedet. Selve byen er nok ikke av de peneste i alpene. Arkitekturen er litt industriaktig og trist, men det den litt skjulte gamlebyen er faktisk ganske koselig og med pene bygg.

Styrken til Schladming er imidlertid skianlegget og after-ski. Skianlegget er topp moderne med nye heiser og lite kø. Bakkene er godt utbygget med kunstsnø, noe som sikrer gode forhold langt utover våren.

Beliggenhet

Schladming ligger i Salzburger Land, ca 1,5 times kjøring fra Salzburg. Sesongen varer vanligvis fra starten av November og frem til 1. helgen i mai.

Reise dit

For å komme til Schladming er det veldig greit å fly til Salzburg eller Munchen. Vi pleier å fly Norwegian til Salzburg, og ta forhåndsbestilt taxi til Obertauern. Dersom man er flere enn 3-4 personer vil dette lønne seg kontra å velge offentlig transport. Det har noen sesonger vært mulig på kjøpe charterreise til Schladming.

Overnatting

Vi bodde på et lite pensjonat,Pension Walcher rett ved bunnstasjonen ved Planai og synes dette var helt topp. Kun 2 minutter å gå til heisen.

After Ski

Ved Planai ligger også den største Après Ski-hytta i Europa, Hohenhaus Tenne. Her er det fullt kjør som bare Østerrikerne kan det fra kl 15 og frem til leggetid. Anbefales!!! Les mer på vår side om Après Ski.

Når man er i Schladming er det også obligatorisk med et besøk på Schafalm. En trivelig skihytte med vanvittig stemning. Her kjøres livemusikk hele vinteren. Se filmklipp under. Husk bare å ikke drikke for mye, da bakkene ned til bunn er lange og tøffe…