Din guide til ferie i Østerrike
Din guide til ferie i Østerrike

Sölden

IMG_0041 - Kopi

Generelt

Skiferie til Sölden passer for for alle skifrelste, men vår mening er nok at det ikke er det beste skistedet for småbarnsfamilier og nybegynnere. Dette mener vi ut i fra et helhetsinntrykk. En stor del av bakkene er ganske krevende, ligger i tøfft terreng og med tanke på små barn er det ikke så godt sikret over alt.

Skikjøringen i Sölden er meget bra for den som søker bratte, brede løyper der man må jobbe litt. Deler av anlegget ligger på isbreer og i tillegg er det godt utbygget med kunstsnø slik at Sölden er veldig snøsikkert, hvertfall oppe på fjellet. Nede i dalen er det ikke alltid så mye snø, men gondoler bringer deg om nødvendig både opp og ned fra fjellet.

I løpet av skidagen rekker du å besøke 3 fjelltopper over 3000 meter over havet. For deg uten høydeskrekk kan man på den ene toppen gå ut på en bro og nyte utsikten over enorme fjell og juv.

Heisanlegget er stort sett ganske moderne, men vi opplevde et par flaskehalser, særlig på starten av dagen når «alle» skulle opp i fjellet. Ved bunnstasjonen av Giggijochbahn stod vi i lang kø første dagen. De andre dagene gikk vi til andre enden av sentrum og tok gondolen derfra, uten å oppleve veldig mye kø. Et insidertips da kan være å ta skråheisen (vanlig heis for fotgjengere) opp til Afterskirestauranten Philip. Derfra sklir man lett på ski ned til gondolen og sparer en del gåing.

Beliggenhet

Solden ligger i Tirol

Reise dit

Det enkleste er nok å fly direkte til Innsbruck.

Overnatting

Vi har bodd på Hotel Garni Granat og kan anbefale det. Hotel Tyrol har vi også bare hørt positiv omtale av.

After ski – restauranter – natteliv

Apres ski og uteliv i Sölden er på høyde med det beste i alpene. Vi tok som regel Après ski oppe i bakken på Philipp. Det spilles de rette slagerne i tur og orden. Det også mange muligheter på div. skihytter på vei ned fra fjellet. Nede i sentrum har man også flere bra afterskibarer, men noen av de blir veldig stappfulle. Blant de kjente der er Schirmbar og Fire & Ice.

Vi laget en liten film fra après-ski på Philipp:

Nattelivet skuffer heller ikke i Sölden. Fire & Ice er nok vår favoritt, men også Katapult er veldig bra. På sistnevnte kjøres mye kul Techno/ Trance og de har professjonelle dansere. Felles for mange av disse utestedene er at de leier inn DJ-er av verdensklasse. De har også kvelder med livemusikk av kjente Après-ski artister (ofte Tyske).

 

Konklusjon:

For gutteturer og dere som søker super skikjøring kombinert med bra party er nok dette av de aller beste stedene å reise til!