Din guide til ferie i Østerrike
Din guide til ferie i Østerrike

Familieferie

Familieferie til Østerrike kan anbefales. De fleste turiststeder har etablissement som er tilpasset barnefamilier. Når du sjekker nettsider til de ulike steder så se etter «familienferie» og «kinder». De fleste turistkontor er gode på informere om alle muligheter som finnes. Vår erfaring er at det stort sett over alt er veldig greit å ha med barn. Mange restauranter og utfluktsmål har lekeplasser .

Vi har selv testet et konsept som heter Urlaub am bauernhof (bondegårdsferie). Det er gasthaus, leiligheter osv. som ligger tilknyttet en bondegård og med aktiviteter barn kan være med på.

De fleste av disse stedene er registrert i et felles samarbeid som heter Urlaubambauernhof. Vår erfaring etter å ha prøvd 3 stk, og inspisert flere er at det er litt variabelt hvor tilrettelagt og flott det er for barn. Alle har «noe», men det kan være greit å finlese litt ang. fasiliteter osv. før man bestiller.

Lekeparker:

Noe som begynner å «ta av litt» i turistområdene i Østerrike er å lage leke – opplevelsesparker tilknyttet skianleggene. På denne måten drar de turister opp i fjellet ned gondolbanene og til serveringshyttene. Vi har testet noen, blant annet:

Hexenwasser i Söll, ikke langt fra Kitzbühl. Et slags lekeland med vann som hovedelement. Stort sett hele parken er laget av naturmaterialer og ligger i et nydelig alpelandskap på toppen av en gondolbane. Selvsagt er det også serveringshytte med bra mat og drikke der. Anbefales!Terningkast 5

 

Wagrainis Grafenberg – i Wagrain – Salzburger Land. Lekepark på fjellet med klatrestativer, broer, fysikkeksperimenter i praksis, en del vannbasert. Rimelig bra, fint område for en gåtur også. Terningkast 4