Din guide til ferie i Østerrike
Din guide til ferie i Østerrike

Wolfgangsee

Wolfgangsee

Et av de vakreste stedene du kan besøke på sommeren i Østerrike er Wolfgangsee.

Wolfgangsee er en vakker innsjø som ligger i Salzkammergut-regionen i Østerrike. Den er oppkalt etter helgenen Saint Wolfgang, og sjøen strekker seg over omtrent 10,5 kvadratkilometer. Wolfgangsee er omgitt av imponerende fjell og skoger, og den er en populær destinasjon for turister på grunn av sin naturskjønnhet og rekreasjonsmuligheter.

Noen av de mest kjente byene ved Wolfgangsee inkluderer St. Gilgen, Strobl og St. Wolfgang. Hver av disse byene har sin egen unike sjarm og bidrar til sjøens appellerende atmosfære.

En populær aktivitet for besøkende er å ta en båttur på innsjøen. Det gir muligheten til å nyte panoramautsikten over fjellene og de vakre landsbyene langs bredden. I tillegg er det vanlig å utforske de sjarmerende byene ved innsjøen til fots eller sykkel.

St. Wolfgang er spesielt kjent for sin gamle bydel og den imponerende kirken St. Wolfgangskirche, som dateres tilbake til det 15. århundre. Byen har også en tradisjonell atmosfære med brosteinsbelagte gater og bindingsverkshus.

Wolfgangsee er ikke bare et reisemål om sommeren. Om vinteren tiltrekker området også besøkende for vintersport, som skigåing og snøbrettkjøring, takket være de nærliggende fjellene.

Alt i alt tilbyr Wolfgangsee et vakkert og avslappende miljø, perfekt for de som søker en pause fra byens stress og ønsker å oppleve naturens skjønnhet i Østerrike.